fbpx
GuitarSchool432

Уроци по класическа китара

Класическа китара

Подход към обучението

Класическата китара е универсален инструмент на който може да се свири всякаква музика. При провеждането на уроци по класическа китара програмата на обучение може да е насочена към стиловете характерни за този инструмент като класическа музика, фламенко, латино или към рок, метъл, блус, поп и други съвременни стилове характерни повече за акустичната или електрическа китара.

С какво се отличават уроците по класическа китара.

Характеристика на инструмента

Характеристика на инструмента

Класическата китара има уникални характеристики, като мек и топъл звук, който се произвежда чрез струни от найлон. В сравнение, електрическата китара изисква усилвател и има по-ярък и агресивен звук, а акустичната китара използва струни от метал и има по-плътен и наситен звук.

Техники на свирене

Техники на свирене

Уроците по класическа китара се фокусират на специфични техники на свирене, като пръстовата техника (fingerstyle) и употребата на нокти в по напреднал етап. Тези техники се различават от техниките на свирене на електрическата китара, където се използват пераца и bending техники. 

Уроци по ноти и музикална теория

Уроци по ноти и музикална теория

Класическата китара включва обучение по четене на ноти и разбиране на музикалната теория, което е важно за изпълнението на класически музикални произведения. Този аспект се различава от уроците по електрическа китара, където акцентът може да бъде върху таблатури и усвояване на рифове и сола.

Репертоар и стилове

Репертоар и стилове

Има конкретни стилове в които класическата китара е най-често употребявана. Все пак уроците по класическа китара могат да съдържат репертоар от всички стилове музика.

Инструментални и вокални умения

Инструментални и вокални умения

Уроците по класическа китара обикновено се фокусират върху инструменталното изпълнение, но също така предоставят основи за акомпаниране на вокални партии. В сравнение, електрическата и акустичната китара могат да бъдат използвани за акомпаниране и соло изпълнение в широк спектър от музикални жанрове.

Административана информация

цени и абонаменти

работно време

правила и условия

начини на плащане

как да запишете час

китара под наем